Ivan Tasovac sa mecena iz Italije na koncertu filharmonije

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Tasovac sa mecena iz Italije na koncertu filharmonije

Ministar Ivan Tasovac i italijanska delegacija koju čine istaknuti promoteri kulture i mecene prisustvovaće sutrašnjem koncertu (20) Beogradske filharmonije u Kolarcu, saopštili su iz Ministartva kulture i informisanja

Iz Ministarstva navode da se u delegaciji iz Italije nalaze ljudi koji su svojevremeno, u okviru programa Trampolino, finansirali kupovinu violončela Nemanji Stankoviću, solisti Beogradske filharmonije.

Stanković će sutra na skupocenom violončelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << graditelja Karlosa Robertsa iz Kramone, uz pratnju filharmoničara svirati Koncert za violončelo i orkestar Antonjina Dvoržaka.

On je vredan instrument dobio na poklon od mecena iz Italije kao istaknuti student škole za muziku iz Fijezole.

- Osećam posebnu odgovornost da opravdam ukazano poverenje svirajući Dvoržakov Koncert, delo kojim sam položio audiciju za vođu grupe violončela pre četiri godine - rekao je Stanković.

Na programu sutrašnjeg koncerta je i balet pantomime “Drveni princ” Bele Bartoka, koji će Beogradska filharmonija pod upravom dirigenta Fabrisa Balona premijerno izvesti u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.