Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski bend Calibro 35 na koncertima u Beogradu i Novom Sadu

Italijanski bend Calibro 35 održaće koncerte u subotu i nedelju, 5. i 6. novembra, u beogradskom KC Grad i novosadskom klubu Quarter s početkom od 21 čas.

Italijanski muzički producent Tomazo Koliva (Muse, Franz Ferdinand, Arto Lindsay, Twilight Singers…) u leto 2007. okuplja ekipu zapaženih studijskih muzičara vođen idejom da formira instrumentalnu postavu koja će svirati muziku inspirisanu temama iz italijanskih krimi filmova iz 60-tih i 70-tih.

Džem sešen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je trajao skoro neprekidno puna dva dana u "Omnia B" studiju u Milanu rezultirao je velikim brojem obrada kao i autorskih kompozicija, a producent i idejni tvorac benda bio je siguran da je to ono za čim je tragao par godina unazad. Sasvim prirodan miks više žanrova (fank, džez, rok, prog-rok), istančan osećaj za improvizacije i savršeno slaganje muzičara potvrdili su da je bend spreman za izlazak iz studija. Na jesen 2008. objavljuju prvi album.

U decembru iste godine završavaju svoj prvi saundtrek za film "Said" tako što su tokom interne projekcije filma snimali uživo u čuvenom rimskom studiju "Forum" koji je osnovao Enio Morikone 1969. godine.

2009. snimaju singl "Tutta Donna" sa gostujućom pevačicom (Georgeanne Kalweit) koji stiže na prvo mesto italijanske nezavisne radio top liste. Iste godine pišu muziku za američki dokumentarac "Eurocrime!" upravo posvećen filmskom žanru na kom sastav bazira svoj muzički izraz – italijanskim krimi i policijskim filmovima.

U januaru 2011. izlazi im kompilacija B strana singlova i neobjavljenog materijala "Rare", a u oktobru prihvataju još jedan veliki izazov – sa milanskim simfonijskim orkestrom nastupaju u obradama tema iz italijanskih horor filmova 70-tih u obnovljenom pozorištu Teatro Dal Verme.

Treći album "Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti è puramente casuale" (Svaka sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je potpuno slučajna), izlazi početkom 2012, a u oktobru 2013. "Traditori di tutti", ploča posle koje su se za ove momke otvorila mnoga vrata, a najpre vrata bitnijih zapadnoevropskih klubova kojima su Calibro 35 protutnjali tokom turneje kao nastavku promocije albuma rasprodavši dvorane u metropolama kao što su: London, Berlin, Madrid, Pariz, Rim.

Prošle godine izlazi peta ploča “S.P.A.C.E.” koju su snimili u legendarnom londonskom studiju Toe Rag ("savršeni fank saundtrak za naučno-fantastični film koji bi režirao Serđo Leone"), a nedavno i živi album “CLBR35 Live From S.P.A.C.E.”.

Beogradski koncert će se održati u subotu, 5. novembra, u KC Grad, a ulaznice za koncert mogu da se nabave u pretprodaji po ceni od 1.000 dinara u pabu Brod, Žila šopu i u Gradstoru. Od 1. novembra cena ulaznice biće 1.200 dinara, a na dan koncerta 1.500.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.