Hoakim Feniks kao doktor Strejndž

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoakim Feniks kao doktor Strejndž

Američki glumac Hoakin Feniks tumačiće lik neobičnog Marvelovog junaka, majstora mističnih veština, Doktora Strejndža.

Prema pisanju holivudskih medija, Hoakim Feniks, koji je u "Gladijatoru" ostvario izvanrednu ulogu negativca kao okrutni imperator Komodus, predstavljen je kao idealan interpretator atipičnog superheroja, svojevrsne mešavine čuvenog italijanskog okultiste i varalice Kaljostra i mistera Hajda.

Legendarni Sten Li, koji je kreirao ovaj neobični >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << lik 1960-ih godina, podario mu je okultne moći pomoću kojih postaje najveći mađioničar na svetu.

Među zaljubljenicima stripa postoji verovanje da je marvelovski super-neurohirurg inspirisan Alisterom Kroulijem, astrologom i špijunom, koji je imao veliki uticaj na Rudolfa Hesea, desnu ruku Adolfa Hitlera.

Sajt Collider navodi da je Skot Derikson, reditelj filmske adaptacije stripa, morao puno da pregovara kako bi privoleo Feniksa da prihvati ulogu, ali je glumac konačno pristao i samo što nije potpisao ugovor.

Film "Doktor Strejndž" bi u bioskope trebalo da stigne u julu 2016.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.