Hitno razrešenje Despotovića

Izvor: SEEcult.org, 31.Avg.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitno razrešenje Despotovića

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije uputilo je Vladi Srbije po hitnom postupku inicijativu Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (UO MSUB) za razrešenje direktora Jovana Despotovića, a ujedno je poručilo da završetak rekonstrukcije MSUB-a, kao i Narodnog muzeja, ostaju njegov najviši prioritet.

Ocenjujući inicijativu UO MSUB-a opravdanom, Ministarstvo je navelo u saopštenju da je preduzelo sve mere u cilјu kadrovskih promena na čelu MSUB-a kako bi u toj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << “instituciji od nacionalnog značaja u punom kapacitetu bio obezbeđen kontinuitet rada i rukovođenja”.

Ministarstvo insistira da se MSUB maksimalno angažuje kako bi se na najtransparentniji i nejefikasniji način upotrebila sva obezbeđena sredstva iz budžeta Srbije za rekonstrukciju i adaptaciju MSUB-a i “radovi završili u što kraćem roku”.

“Završetak rekonstrukcije MSUB-a i Narodnog muzeja ostaju najviši prioritet Ministarstva kulture i informisanja i neophodan preduslov da se, posle više od jedne decenije, konačno otvori nova stranica u radu institucija kulture od kapitalnog nacionalnog značaja”, navedeno je u saopštenju, u kojem nisu pomenuti eventualni novi rokovi.

Ministarstvo je ujedno istaklo će tu obavezu, koju je preuzelo na sebe, “neizostavno ispuniti uprkos svim odugovlačenjima i opstrukcijama različitih interesnih grupa”.

U MSUB je, inače, upućena Interna revizija radi kontrole finansijskog poslovanja i utroška budžetskih sredstava u 2014. i 2015. godini.

Ministarstvo kulture i informisanja ponovo je ukazalo i na važnost jačanja kapaciteta institucija kulture, kao neophodnog preduslova za sprovođenje uspešne kulturne politike.

“Reforma kompletnog sistema tih institucija podrazumeva i jačanje mehanizama kontrole rada njihovih čelnih lјudi”, navelo je Ministarstvo.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.