Hitlerov akvarel na aukciji

Izvor: Beta, 21.Nov.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitlerov akvarel na aukciji

BERLIN, 21. novembra 2014. (Beta-AP) - Akvarel koji je nekada krasio zidove gradske skupštine Minhena trebalo bi u subotu da bude prodat na aukciji za najmanje 50.000 evra, ne zbog svoje umetničke vrednosti već zato što je delo Adolfa Hitlera.

Aukcijska kuća Vidler u Nirnbergu saopštila je u petak da je to jedno od oko 2.000 dela neuspešnog slikara Hitlera.

Akvarel je nastao 1914. godine kada se mladi Hitler borio da živi od svoje umetnosti, skoro dve decenije pre nego što je postao ozloglašenih nacistički diktator.

Sliku prodaju dve sestre, čiji je deda kupio to delo 1916. godine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Hitlerov akvarel za vikend na aukciji u Minhenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2014

Akvarel koji potpisuje Adolf Hitler naći će se predstojećeg vikenda na aukciji u Minhenu, a očekuje se da će 100 godina staro delo iz Stare minhenske gradske kuće dostići cenu od najmanje 50.000 evra, prenosi AP...Aukcijska kuća Nuremberg Vajdler saopštila je da je to to jedna od oko 2.000 slika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.