Frljiću ponovo Gran pri Bitefa

Izvor: SEEcult.org, 01.Okt.2014, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frljiću ponovo Gran pri Bitefa

Gran pri 48. Beogradskog internacionalnog festivala (Bitef) “Mira Trailović” dodeljen je hrvatskoj predstavi “Aleksandra Zec” HKD teatra iz Rijeke, u režiji Olivera Frljića, koji je trijumfovao i 2013. godine predstavom “Zoran Đinđić” Ateljea 212.

Specijalna nagrada međunarodnog žirija dodeljena je predstavi “A gde je revolucija, stoko?” zagrebačkog Montažstroja, u režiji Boruta Šeparovića, koji je takođe 2013. dobio specijalnu nargradu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << – za predstavu “55+”.

Nagradu “Politike” za najbolju režiju na 48. Bitefu dobio domaći reditelj Andraš Urban za predstavu “Neoplanta” Novosadskog pozorišta (Ujvideki sinhaz).

Neoplanta” je bila najbolja i prema mišljenju publike, koja joj je dodelila ocenu 4,65, dok je neznatno manje dobila slovenačka predstava “Poludela lokomotiva” (4,63) SNG Drame iz Ljubljane, u režiji Jerneja Lorencija, te “Grobnica za Borisa Davidoviča” (6,46) Bitef teatra i Hartefakt fonda, u režiji Ivice Buljana iz Hrvatske.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.