Frankofonija Aleksandra Sokurova u Domu omladine

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Frankofonija" Aleksandra Sokurova u Domu omladine

Projekcija filma Aleksandra Sokurova „Frankofonija“ biće održana u utorak, 1. decembra (19.30) u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u okviru "Frankofonih TV5MONDE susreta" 21. FAF-a.

Sokurov oživljava priču o dvojici odvažnih ljudi koji rade zajedno kako bi sačuvali blago Luvra. On istražuje odnos između umetnosti i moći i pita se šta nam umetnost govori o nama samima, u samom srcu jednog od najrazornijih sukoba koje je svet ikada video.

Ove godine, TV5MONDE >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je po drugi put partner Festivala autorskog filma i na taj način uspostavlja kontakt sa publikom koja je ljubitelj filma, ali i frankofone kulture i francuskog jezika uopšte.

U okviru festivala organizuje "Frankofone TV5MONDE susrete": poziva učenike i profesore da gledaju i diskutuju o filmu sa festivala na francuskom jeziku sa nekim od francuskih gostiju i na taj način ističe svoj edukativni karakter.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.