Film o Vladimiru Veličkoviću

Izvor: Beta, 19.Mar.2014, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o Vladimiru Veličkoviću

BEOGRAD, 19. marta 2014. (Beta) - Dokumentarni film francuskog reditelja Fransoa Katonea "Vladimir Veličković, izbor crnog", o jednom od najpoznatijih srpskih umetnika u inostranstvu, biće premijerno prikazan u subotu, 22. marta u Domu omladine Beograda.

Film u trajanju od 52 minuta prikazuje Veličkovićev rad na umetničkom delu, tokom kojeg autor otkriva publici svoje umetničke stavove, uticaje, nepoznate detalje iz svog života i planove, najavili su organizatori.

Veličković >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je jedan od najznačajnijih likovnih umetika koji je veliki deo karijere ostvario u Francuskoj i za svoj rad dobio brojna priznanja, medju kojima i Francusku legiju časti za umetnost, dok se njegova dela nalaze u najznačajnijim svetskim galerijama i muzejima.

Dokumentarac će biti prikazan u programu filmske revije povodom manifestacije Dani frankofonije, koju organizuju Francuski institut u Srbiji i Dom omladine Beograda. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Revija filmova "Dani frankofonije" biće organizovana od subote, 21. marta do ponedeljka, 24. marta u Domu omladine i bioskopu "Fontana" i na programu je devet ostvarenja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Svetska premijera filma o Vladimiru Veličkoviću u DOB

Izvor: Blic, 19.Mar.2014

Ekskluzivna srpska i svetska premijera filma „Vladimir Veličković, izbor crnog“, francuskog reditelja Fransoa Katonea biće održana u subotu, 22. marta od 17 časova u bioskopu DOB, u okviru festivala „Dani Frankofonije“. ..“Vladimir Veličković, izbor crnog” je film koji analizira poetiku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.