Film o Pupinu večeras premijerno u DOB-u

Izvor: B92, 01.Nov.2014, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o Pupinu večeras premijerno u DOB-u

Premijera animirano-dokumentarnog filma "Mihajlo Idvorski Pupin - put ka svetlosti" biće održana večeras u 20.30 u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Ulaz je slobodan!

Mihajlo Pupin je protagonista animirano-dokumentarnog filma koji je produciralo udruženje građana Moj Heroj u koprodukciji sa udruženjem EU Progres iz Novog Sada, dok izvršnu produkciju potpisuje Svako Dobro Production.

Autor filma je Sava Sajko. Film je podržan i od strane Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kao poznati naučnik, zadužio je čitav svet svojim izumima bez kojih svet kakvog danas poznajemo ne bismo mogli zamisliti. Kao vešt diplomata zadužio kako Srbiju u mnogim oblastima. Kao profesor, zadužio je ceo svet učešćem u osnivanju mnogih naučnih institucija SAD, kao i činjenicom da je su iz njegovog kabineta izašli mnogi brilijantni umovi 20. veka.

Kao književnik, čovečanstvu je ostavio priče koje proklamuju najbolje ljudske osobine, menjaju poglede na svet i pokazuju da se na kraju svakog tunela može naći zrak svetlosti. Kao dobročinitelj, darivao je sve čime je raspolagao i činio sve što je mogao da bi učinio svet boljim mestom za život. Zbog svega toga, Mihajla Pupina možemo sa ponosom smatrati jednim od najvećih svetskih Heroja.

Kao takav, Mihajlo Pupin je protagonista animirano-dokumentarnog filma "Mihajlo Idvorski Pupin – put ka svetlosti", koji je produciralo udruženje građana Moj Heroj u koprodukciji sa udruženjem EU Progres iz Novog Sada, dok izvršnu produkciju potpisuje Svako Dobro Production. Autor filma je Sava Sajko. Trajanje filma je 34 minuta.

Animirano-dokumentarni film "Mihajlo Idvorski Pupin - put ka svetlosti" prikazuje životnu priču čoveka koji na put ka svetlosti života kreće iz malog vojvođanskog sela, nastavlja putovati preko evropskih metropola do najzad, Sjedinjenih Američkih Država, gde nalazi svoju luku i utočište. Govori o usponima i padovima, siromaštvu i bogatstvu, usamljenosti i velikoj društvenosti, sreći i tugi.

Priča nas vodi u vrtloge emocija, u naučna otkrića, u sportski duh i spoznavanje sopstvenih slabosti. Nudi nam mogućnost pronalaženja rešenja za svaki problem. Svedočenje o životu i delu Mihajla Pupina može mnogima poslužiti kao najbolji putokaz ka uspehu. Kao dokaz da je svetlost koja nam je neophodna uvek tik uz nas, samo treba da pronađemo pravi način da do nje dođemo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Mihajlo Idvorski Pupin - put ka svetlosti" premijerno večeras u Domu omladine

Izvor: Blic, 01.Nov.2014

Premijera animirano-dokumentarnog filma "Mihajlo Idvorski Pupin - put ka svetlosti" biće održana večeras u 20.30 sati u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Ulaz je slobodan...Mihajlo Pupin je protagonista animirano-dokumentarnog filma koji je produciralo udruženje građana Moj Heroj u koprodukciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.