Izvor: Blic, 24.Mar.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o Jadranki Stojaković na "Beldoksu"

Dokumentarni filmovi "Jadranka" autora Branka Lazića i "Djeca" autora Denisa Bojića izabrani su za takmičarski deo Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Beldoks 2016", koji će u maju biti održan u Beogradu.

Dokumentarno-biografski film "Jadranka" je zbirka fragmenata iz života pevačice Jadranke Stojaković, ispričanih u bolesničkoj postelji tokom tri godine borbe sa neizlečivom bolešću.

Film "Djeca" dokumentuje jednu od najvećih i srpskoj javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << malo poznatih tragedija našeg naroda u poslednjoj deceniji 20. vijeka. Ima za cilj da istovremeno čuva kulturu sećanja i pokaže koliko su Srbi kao narod nedovoljno svesni svoje nedavne prošlosti i heroja, koje je ona za sobom ostavila.

Projekcije filmova iz srpskog takmičarskog programa biće realizovane u dvorani Kulturnog centra Beograda od 13. do 17. maja, a nagrade će biti proglašene i dodeljene na svečanom zatvaranju festivala u Sava centru 18. maja, saopšteno je iz Radio-televizije Republike Srpske.

Novčana nagrada za najbolji srpski dokumentarni film iznosi hiljadu evra.

Osim ova dva filma, deo zvanične selekcije srpskog takmičarskog programa su i filmovi "Četiri pasoša" autora Mihajla Jevtića, "Zid smrti i tako to" autora Mladena Kovačevića, "Dubina dva" Ognjena Glavonića, "Seksi Maja" Ivana Mandića, "Najvažniji dečko na svetu" Tee Lukač, "Hotel dvojka" Marka Mamuzića, "Druga linija" Nenada Miloševića, "Maske" Brankice Drašković i "U potrazi za snom" Mladena Mitrovića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.