Fajront u Sarajevu štampan u 60.000 primeraka

Izvor: Akter, 23.Avg.2014, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fajront u Sarajevu" štampan u 60.000 primeraka

Za dva meseca od objavljivanja, knjiga "Fajront u Sarajevu" dr Neleta Karajlića štampana je u tiražu od 60.000, doživljava četvrto izdanje i obara rekorde prodaje, saopštio je beogradski izdavač Laguna

Čitaoci su oduševljeni autobiografijom "Fajront u Sarajevu", knjiga je hit ovog leta, to je neodoljivo ispričana priča o odrastanju, sazrevanju i starenju u jednoj zemlji koja se krvavo raspala, a onda formirala slobodnu teritoriju u našim sećanjima, ističe Laguna. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

Karajlić je jedan od najdragocenijih insajdera još neispričane priče o Jugoslaviji, koja je cela igrala rokenrol, čak i "u nedelji kad je otišo Hase i kada je crko maršal i kada nam se ženio Vukota".

U njegovoj knjizi su minijaturni eseji o mentalitetu Sarajlija, detinjstvu dečaka sa Koševa koga majka na silu upisuje u muzičku školu, o prvim susretima sa rok muzikom, o putu do slave i nezaboravnim pesmama Zabranjenog pušenja, ali i padu u nemilost kod političara, o njegovim jaranima koji su mu u jednom času postali ljuti neprijatelji a da nisu znali ni kako ni zašto.

Karajlić kaže da svako najviše voli da priča o sebi i svakome je njegova priča najvažnija a oni koji malo više vole sebe od normalnog, žele da napišu autobiografiju.

"Onaj koji želi da napiše autobiografiju misli da treba to da uradi onog momenta kada ga prvi put život opeče, jer, kad čoveka život opeče, on počinje da misli. Pre toga, čovek se ponaša kao idiot. Pošto sam ja napredno dete, meni je prvi put palo na pamet da napišem autobiografiju u petom osnovne, kada sam nepravedno dobio dvojku iz engleskog. Ta nepravda me toliko zabolela da sam sam sebi rekao od ovoga ću napisati roman", kaže Karajlić.

Tada mu to nije pošlo za rukom ali usledili su životni ožiljci, sve jedan za drugim dok ga "onaj najopakiji nije opalio po srcu". Tada je shvato da nema previše vremena, da je dobio žuti karton i da se što pre mora latiti pisanja da ne ono što nosi u sebi "škrto i bezobzirno odneo sa sobom", kaže Karajlić.

Karajlić je rođen 1962. godine u Sarajevu, kao Nenad Janković, završio sarajevsku Drugu gimnaziju, apsolvent na orijentalistici Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Osnivač, kompozitor, tekstopisac i frontmen je rok grupe Zabranjeno pušenje sa kojom je održao više od 1000 koncerata širom SFRJ.

Od maja 1981. do januara 1985. scenarista i glumac radijske verzije Top liste nadrealista, u okviru emisije "Primus", Drugi program Radio Sarajeva.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Fajront u Sarajevu" štampan u 60.000 primeraka

Izvor: B92, 23.Avg.2014

Za dva meseca od objavljivanja, knjiga "Fajront u Sarajevu" dr Neleta Karajlića štampana je u tiražu od 60.000, doživljava četvrto izdanje i obara rekorde prodaje, saopštio je beogradski izdavač Laguna...Čitaoci su oduševljeni autobiografijom "Fajront u Sarajevu", knjiga je hit ovog leta, to...

Nastavak na B92...

"Fajront u Sarajevu" štampan u 60.000 primeraka

Izvor: Blic, 23.Avg.2014

Za dva meseca od objavljivanja, knjiga "Fajront u Sarajevu" dr Neleta Karajlića štampana je u tiražu od 60.000, doživljava četvrto izdanje i obara rekorde prodaje, saopštio je beogradski izdavač "Laguna"...Čitaoci su oduševljeni autobiografijom "Fajront u Sarajevu", knjiga je hit ovog leta,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.