Etnografski muzej na Svetskoj izložbi Expo 2015. u Milanu

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etnografski muzej na Svetskoj izložbi Expo 2015. u Milanu

Etnografski muzej u Beogradu, ustanova kulture od nacionalnog značaja, predstaviće se izložbom "Kultura ishrane Srbije" autorke Dušice Živković u okviru Svetske izložbe EXPO 2015, koja se održava u Milanu od 1. maja do kraja oktobra.

Kako je saopšteno, izložba je u skladu s centralnom temom "Okusi hranu, oseti život" i posvećena je fenomenu ishrane koji je, putem multimedijalne prezentacije, sagledan s različitih aspekata, polazeći od geografskih, istorijskih i kulturnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uticaja, preko načina pripremanja, čuvanja i konzumiranja hrane, do običaja i rituala u vezi sa ishranom.

Važan segment izložbe je predstavljanje običaja porodična slava koji je u novembru 2014. godine upisan na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasledja čovečanstva i deo je društvenih rituala i praksi u kojem je, pored religijskog, prisutan i kulturni obrazac gošćenja i gostoprimstva, navode iz Etnografskog muzeja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.