Dva Koskara za film „Ozon“

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva Koskara za film „Ozon“

Film „Ozon“, Branka Sujića i Mirka Miloševića, osvojio je nagrade Koskar i za najbolji film i za vizuelne efekte na 10. Festivalu srpskog filma fantastike u Beogradu.

Nagradu za najbolji scenario osvojio je film „Noćna linija“, Marka Backovića. Najbolji film po oceni publike je „Savršen kroj“, Mirjane - Kike Milošević, najboljim regionalnim filmom je proglašen „Secret lab of Nicola Tesla“, Bruna Razuma (Hrvatska), a Koskar za najbolji međunarodni film pripao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ostvarenju „Ropavenhera“, Nanča Ruipereza (Španija).

Priznanje za specijalni doprinos fantastici dobio je Lamberto Bava (Italija) dok je Piramida za najbolji film (na zadatu temu „Urbane legende“) pripala Davidu Kolakoviću za „Iza zatvorenih vrata“.

O nagradama je odlučivao međunarodni žiri u sastavu: Predrag Ličina (režiser iz Hrvatske), Nikola Đuričko, glumac, i Hasan Karcadag, turski režiser, dok nagradu Piramida po tradiciji dodeljuje festivalska uprava.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

FSFF: Filmu "Ozone" dve nagrade Koskar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2015

Festival srpskog filma fantastike je na svom jubilarnom desetom izdanju dodelio svoje nagrade Koskar i Piramida...Filmu "Ozone" Branka Sujića i Mirka Miloševića dodeljene su dve nagrade Koskar - za najbolji film po oceni žirija i najbolje vizuelne efekte...Nagradu za najbolji scenario osvojilo je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.