Druga podela u baletu Slika Dorijana Greja koji je dva puta otkazivan

Izvor: Blic, 06.Maj.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga podela u baletu "Slika Dorijana Greja" koji je dva puta otkazivan

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta sutra uveče biće izveden balet u dva čina "Slika Dorijana Greja" u koreografiji i režiji Vladimira Logunova, u drugoj premijernoj podeli, najavio je nacionalni teatar.

U drugoj podeli naslovu ulogu tumačiće Igor Pastor, a u ansamblu će, osim solista iz premijerne podele (Milan Rus kao Lord Henri i Tejlor Klou kao Bazil Holvord ), biti i Tamara Ivanović (Sibil Vejn), Martin Hamer (Džejms Vejn), Milja DJurić (Elis Vandeler), Ivana Savić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jaćić (Lulu).

Autor libreta je Dušan Milosavljev, asistent koreografa bila je Maja Varićak Antić a izbor muzike uradila je muzikolog Aleksandra Paladin koja odabrala kompozicije Ralfa Von Vilijamsa, Majkla Tipita, Kšištofa Pendereckog i DJerdja Ligetija. Scenograf je Boris Maksimović a kostime je kreirala Katarina Grčić Nikolić.

Premijera je bila 30. marta a naslovnu ulogu igrao je Dejan Kolarov. Predstava je inspirisana istoimenim romanom slavnog irskog pisca Oskara Vajlda iz 1891. godine u kome kroz priču o Dorijanu kritikuje licemerje i nemoral.

Koreograf i reditelj Logunov odabrao je 12 ključnih scena koje na najbolji način oslikavaju Dorijana Greja današnjice, on je lep i mlad ali u potpunosti razoren iznutra.

Inače, ovaj balet je bio otkazan 6. i 16. aprila.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Balet Slika Dorijana Greja večeras u Narodnom pozorištu

Izvor: Story, 07.Maj.2015, 12:46

U četvrtak, 7. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta od 19:30h biće izveden balet u dva čina Slika Dorijana Greja, u koreografiji i režiji Vladimira Logunova..U drugoj podeli naslovnu ulogu će tumačiti Igor Pastor, a u ansamblu će, osim solista iz premijerne podele (Milan Rus kao Lord Henri...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.