Dodeljene nagrade za Dan pozorišta Duško Radović

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade za Dan pozorišta "Duško Radović"

Malo pozorište "Duško Radović" obeležilo obeležilo je 65. "rođendan" svečanošću na kojoj su uručene tradicionalne jubilarne i godišnje nagrade.

Nagrada "Božidar Valtrović" za glumu dodeljena je Aleksandri Anđelković za ulogu u predstavi "Princeza na zrnu graška".

Isto priznanje za režiju dobila je Anđelka Nikolić za predstavu "Dečak koji kaže da i Dečak koji kaže ne", dok je za idejno rešenje scenografije u toj predstavi nagradjen Dejan Došljak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Nagradu "Božidar Valtrović" dobio je i Vladimir Pejković za izbor muzike u predstavi "Astronauti" u režiji Anje Suše.

Odluku je doneo žiri čiji su članovi reditelji Dragoslav Todorović i Ksenija Krnajski i glumica Dušica Sinobad.

Na svečanosti je predstavljena novogodišnja verzija bajke "Pinokio" autora Slobodana Obradovića u režiji Ksenije Krnajski, koja će se izvoditi u toku decembra.

Program je održan u zgradi nekadašnjeg bioskopa "Jugoslavija" na Novom Beogradu, gde je pozorište "Radović" smešteno dok traje rekonstrukcija matične scene na Tašmajdanu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.