Dodeljene nagrade Pozorišta Duško Radović

Izvor: B92, 24.Okt.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade Pozorišta "Duško Radović"

U okviru proslave 67. godina postojanja Malog pozorišta "Duško Radović" dodeljene su jubilarne i godišnje nagrade, saopštilo je danas ovo pozorište.

Tročlani žiri u sastavu glumice Aleksandre Anđelković, rediteljke i glumice Tatjane Stanković, dramaturg pozorišta Mila Mašović -Nikolić, dodeli su nagradu "Božidar Valtrović" za izuzetan doprinos u Umetničkom sektoru Malog pozorišta "Duško Radović" glumcu Goranu Balančeviću, stručnom saradniku za tehnologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lutaka, animaciju i povezivanje marioneta u predstavi "Cirkus Mario i Neta".

Nagrada "Marija Kulundžić" za izuzetnu autorsku kreaciju dodeljena je rediteljki Milici Kralj, za glumu Milošu Samolovu za ulogu Cara Samoljuba Velikog, glumcu Bojanu Lazarovu za ulogu Vojvode Ordena, glumici Jeleni Ćuruviji Đurici za ulogu Četke u predstavi "Car je go!".

Glumcu Bojanu Lazarovu za ulogu Harambaše đure i glumici Jeleni Ćuruviji Đurici za ulogu Stojanke u predstavi "Prevaranti" dodeljena je nagrada "Marija Kulundžija".

Ovu nagradu su dobili i za total dizajn predstave "Car je go!" scenograf Milica Bajić-Đurov, kostimograf Vesna Teodosić, a za muziku u predstavi "Plavi Čuperak" kompozitor Nenad Neši Milosavljević Galija, za dramatizaciju "Plavog Čuperka" nagrada je dodeljena autorki Sandri Rodić Janković.

Nagrada "Milena Načić" za izuzetnu glumačko-animatorsku kreaciju dodeljena je glumcu Laku Nikoliću za ulogu klovna Maria u predstavi "Mario i Neta". Specijalne nagrade za izuzetnu autorsku kreaciju pripala je ekipi predstave "Mario i Neta", a nagradu za kolektivnu igru u predstavi "Plavi čuperak" dobili su Miloš Anđelković, Jovana Cvetković, Petar Strugar, Ivana Adžić, Arsenije Tubić i Katarina Dimitrijević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodeljene godišnje nagrade Malog pozorišta Duško Radović

Izvor: Story, 24.Okt.2016

U nedelju 23. oktobra u 20 sati u okviru proslave 67. godina postojanja Malog pozorišta "Duško Radović" dodeljene su jubilarne i godišnje nagrade.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.