Dečak iz Aleksinca majstor na klarinetu

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak iz Aleksinca majstor na klarinetu

Andreja Jašarević iz Aleksinca svojim talentom oduševljava starije kolege gde god da se pojavi. Ima tek jedanaest godina, a na klarinetu proizvodi zvuk koji postižu samo najveći virtuozi. Tako se zove i poslednja nagrada koju je osvojio učenik Osnovne muzičke škole iz Aleksinca.

Građani Aleksinca u samom centru svaki dan imaju mini koncert. Andreja je druga godina Osnovne muzičke škole, tek toliko svira klarinet, a već sa svakog takmičenja donosi samo prve nagrade. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Klarinet ne ispušta iz ruke. Kaže da vežba najmanje dva do tri sata dnevno. “Volim da sviram, ja to sam uzmem i vežbam”, kaže Andrej.

Uzor mu je njegov profesor Dragan Živković, iako on kaže da ga je učenik već prevazišao. “Nije česta pojava da se dobijaju u klasu takvi učenici, to se retko dešava u toku pedagoške karijere. Meni je ovo prvi put, ja stvarno nisam imao takvog učenika. Trideset i prva godina (kako radim) i evo prvi put dobijam takvog učenika koji čim mu kažeš nešto, on odmah to primeni. To je talenat”, ocenjuje Živković.

I njegovi školski drugovi uspešni su na takmičenjima, ističe direktor škole Marko Jelenić. “Ponosimo se svi Andrejom, međutim ima tu dosta dobrih, kvalitetnih učenika. Ozbiljno se i studiozno radi, i evo takmičenja još nisu završena u ovoj školskoj godini, ali mi već imamo 41 prvu nagradu, 10 drugih i dve treće”, navodi Jelenić.

Ipak, za Andreja kažu da je najveće čudo. To prepoznaju i članovi žirija na takmičenjima. “Na republičkom takmičenju kada sam bio , odsvirao sam stvarno izvanredno i član žirija mi je rekao da sam odlično sve odsvirao i kada je čuo da sviram na školskom klarinetu, on mi je poklonio klarinet”, kaže Andrej.

Sada sa boljim instrumentom postiže još bolje rezultate. Tek peti razred osnovne škole, ali je u planovima stigao do mastera.

Svi njegovi planovi uključuju i klarinet. Inače, to je instrument čiji zvuk privuče mnoge, ali je, kažu zahtevan, pa mnogi i odustaju.

Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Andreja ne ispušta klarinet iz ruku

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016

Andreja Jašarević iz Aleksinca svojim talentom oduševljava starije kolege gde god da se pojavi. Ima tek jedanaest godina, a na klarinetu proizvodi zvuk koji postižu samo najveći virtuozi. Tako se zove i poslednja nagrada koju je osvojio učenik Osnovne muzičke škole iz Aleksinca...Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.