Darko Lungulov dobio nagradu za scenario u Rusiji

Izvor: B92, 06.Jul.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Lungulov dobio nagradu za scenario u Rusiji

Film "Spomenik Majklu Džeksonu" scenariste i reditelja Darka Lungulova osvojio je nagradu za najbolji scenario na festivalu “Voices” u Rusiji, obavestio je Tanjug večeras poznati autor.

Festival je održan u gradu Vologda, a internacionalni žiri zasedao je u sastavu Žerar Kravčik - francuski reditelj, Nana Đorjadze - gruzijski reditelj, Sergej Šolohov - filmski kritičar iz Rusije i Naum Kleiman - ruski istoričar filma.

Specijalni gost festivala bio je legendarni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poljski režiser Kšištof Zanusi, a video poruku povodom svečanog zatvaranja u nedelju uveče poslao je direktor festivala u Kanu Tjeri Fremo.

Ovo je bila osma internacionalna nagrada za "Spomenik Majklu Džeksonu", od svetske premijere prošlog leta na festivalu u Karlovim Varima.

Inače, HBO za istočnu Evropu nedavno je otkupio prava za emitovanje filma i od ovog vikenda "Spomenik Majklu Džeksonu" se emituje na HBO kanalu u Poljskoj, a uskoro i na HBO kanalima širom istočne Evrope.

Ovog meseca film će biti prikazan i u Americi, 22. i 24. jula na Indi festivalu u Indianopolisu, u programu Kinematografija sveta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.