DODELJENE ZLATNE PALME U KANU: Čak je i dobitnik bio iznenađen nagradom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2017, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODELJENE "ZLATNE PALME" U KANU: Čak je i dobitnik bio iznenađen nagradom (FOTO)

U nagradu je ove godine ugrađeno 167 sitnih dijamanata, u znak obeležavanja jubileja manifestacije.

Na filmskom festivalu u Kanu proglašeni su najbolji glumci, glumice, reditelji.

Švedska satira o svetu umetnosti "The Square" večeras je osvojila glavnu nagradu na Kanskom filmskom festivalu. Iako je ova bučna i vesela parodija na temu političke korektnosti naišla na dobar prijem među publikom, čak je i režiser Ruben Ostlund bio iznenađen nagradom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Holivudskoj glumici nemačkog porekla Dajan Kruger večeras je na Kanskom filmskom festivalu dodeljena nagrada za najbolju glumicu, dok je američkom glumcu Hoakinu Finiksu pripala nagrada za najboljeg glumca.

Dajan Kruger je nagradu donela uloga u filmu "In The Fade", gde tumači lik majke koja je izgubila porodicu u neonacističkom napadu

Hoakin Finiks proglašen je za laureata za ulogu u trileru "You Were Never Really Here", u kojem glumi psihološki poremećenog plaćenog ubicu.

Na Filmskom festivalu u Kanu večeras je, takođe, Sofija Kopola osvojila nagradu za najbolju režiju, koju joj je doneo film "The Beguiled", rimejk drame o građanskom ratu iz 1971.

Žiri Kanskog filmskog festivala dodelio je glumici Nikol Kidman specijalnu nagradu povodom obeležavanja 70-godišnjice festivala. Kidman nije prisustvovala svečanoj dodeli nagrada na Francuskoj rivijeri, ali je poslala video-poruku iz Nešvila, u kojoj izražava duboko žaljenje što večeras nije prisutna na ceremoniji.

U okviru festivala u subotu je dodeljena nagrada u sekciji "Izvestan pogled" (Un ceratin regard), koja je pripala iranskom reditelju Muhamedu Rasulofu za ostvarenje "Čovek od integriteta".

Dodeljena je i Kvir palma, nezavisna nagrada za film koji se bavi pitanjima LGBT populacije. Tu nagradu je ove godine osvojio film "120 otkucaja u minutu", koji je bio i u konkurenciji i za Zlatnu palmu.

#Photocall les lauréats / The prizewinner #Cannes2016 #Competition Ken Loach, Palme d'or © L. Venance / AFP

A post shared by Festival de Cannes (@festivaldecannes) on May 22, 2016 at 1:31pm PDT

Nagradu Kanskog festivala prošle godine dobio je britanski reditelj Ken Louč za ostvarenje "Ja, Danijel Blejk", socijalno angažovanu dramu o borbi nezaposlenog čoveka da dobije socijalnu pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.