Carski ruski balet sa Labudovim jezerom u Sava centru

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carski ruski balet sa "Labudovim jezerom" u Sava centru

Svetski poznata trupa Carskog ruskog baleta nastupiće u Sava centru 9. juna sa predstavom „Labudovo jezero“.

U ulozi Odete i princa Zigfrida, beogradska publika će imati priliku da vidi primabalerinu Carskog ruskog baleta Linu Ševeljovu i njenog partnera Narimana Bekzhanova. Raskošne dekoracije i izuzetni kostimi su dodatna garancija za nezaboravno iskustvo,kao i zaštitni znak svih predstva najpoznatije privatne baletske kompanije u svetu.

Carski ruski balet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je osnovan 1994 god. na incijativu legendarne balerine Maje Pliseckaje. Ime grupe je u znak sećanja na carsku porodicu,koja je imala veliki uticaj na razvoj ruske kulture uključujući i stvaranje Boljšoj i  Marinskog teatra, gde je rođena i rasla slava ruskog baleta.

Umetnici od samog početka rade sa profesorima-pedagozima najviše klase. Direktor tima Tarnada Gediminas nije samo umetnik sa neverovatnim temperamentom i fenomenalnom scenskom harizmom ,već i pedagog po zanimanju. To je jedini privatni balet koji i pored svih teškoća tokom „perestrojke“, ne samo preživeo već postao poznat širom sveta. Predstave ruskog carskog baleta su zapisane u „Zlatnom fondu“ svetske baletske umetnosti.

Karte su u prodaji na blagajni Sava centra i na svim prodajnim mestima Eventima po cenama od 2.200, 2.800 i 3.300 dinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ruski carski balet u Beogradu

Izvor: Mondo, 27.Maj.2015, 06:25

Svetski poznata trupa izvodi "Labudovo jezero"!..Foto: Direct media, promo..Svetski poznata trupa ruskog carskog baletaće oduševiti beogradsku publiku sa predstavom iz Zlatnog fonda ove fine umetnosti. U Centru "Sava" 9. juna će na simboličan način biti predstavljena postavka trupe "Labudovo jezero"..."Labudovo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.