CG: RTCG nije zvanicno obavestena

Izvor: Akter, 24.Maj.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: RTCG nije zvanicno obavestena

U pitanju je kontinuitet pritisaka, koji je započeo razgovorom generalnog sekretara referentne grupe ESC sa nasim šefom delegacije i optužbom o navodnom dogovoranju poena sa drugim delegacijama, rekao je Vojvodić

Radio Televizija Crne Gore (RTCG) nije zvanično obaveštena o poništenju rezultata crnogorskog glasanja na ovogodišnjem Eurosongu, saopšteno je večeras iz te medijske kuće, čiji direktor Rade Vojvodić traži što hitniji odgovor zvaničnika takmičenja i izvinjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zbog doživljenih "neprijatnosti".

"Na žalost još uvek nemamo ni zvaničnu, ni nezvaničnu informaciju o tome koji su razlozi ovakve odluke koju doživljavamo kao svojevrsni pritisak na našu zemlju i predstavnika na Eurosongu. U pitanju je kontinuitet pritisaka, koji je započeo razgovorom generalnog sekretara referentne grupe ESC sa nasim šefom delegacije i optužbom o navodnom dogovoranju poena sa drugim delegacijama, o čemu je naš predstavnik zvanično i obavjestio izvršnog producenta ESC Jan Ola Sanda i zatražio njegovu zaštitu", rekao je Vojvodić u izjavi medijima.

Crnogorski predstavnik na Eurosongu Nenad Knežević Knez, osvojio je 13. mjestu na ovogodišnjem takmičenju i ostvario najbolji rezultat za Crnu Goru od 2006. godine i sticanja nezavisnosti.

Njegov rezultat našao se u senci zbog skandala u vezi sa glasovima iz Crne Gore i Makedonije, jer glasovi žirija te dve države nisu uračunati, već su bodovi dodeljeni isključivo na osnovu glasova publike.

Pravila nalažu da po 50 odsto glasova svake zemlje deli na službeni žiri i publike.

Crna Gora i Makedonija, međutim, nisu imale glasove zvaničnog žirija, već su saopštile isključivo glasove publike, objavljeno je ranije danas na zvaničnoj stranici Eurosonga.

"Kome i zašto je potrebna ovakva vrsta pritiska na Crnu Gora koja dve godine za redom, na iznenađenje svih, ostvaruje plasman u finale, nije nam jasno, te zato tražimo što hitniji odgovor od zvaničnika ESC, kao i izvinjenje zbog neprijatnosti koje je doživjela naša zemlja i njeni predstavnici na Eurosongu, članovi žirija, kao i naša kuća", zaključio je Vojvodić u reagovanju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.