Izvor: SEEcult.org, 09.Avg.2017, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokovi

Izložba “Blokovi” Stefana Petronijevića, koju čine radovi sa motivima građevina rađenih u brutalističkom stilu, koji je dominirao i najbolje oslikavao arhitekturu i društvenu klimu u bivšoj Jugoslaviji, biće otvorena 10. avgusta u Galeriji 73 u Beogradu. Izložbu čine slike, crteži i kolaži, nastali na prvoj i drugoj godini master akademskih studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Profesor Slobodan Roksandić naveo je u tekstu za katalog izložbe da je Petronijević neverbalnim jezikom napravio crteže i slike sa iskonskim upitom.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Grafici i crteži umetnika iz Italije u niškoj Galeriji "Art 55"

Izvor: JužneVesti.com, 09.Avg.2017

Izložbenu postavku čine radovi italijanskih umetnika - crteži Klaudije Kanavezi i grafici Roberta Đaninetija, a svečano otvaranje izložbe u niškoj Galeriji “Art 55” je zakazano za sredu 9. avgust od 20 sati. Otvoriće je profesor Slobodan Radojković, a svi koji žele moći će da je posete...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.