Ašhent Ataljanc gost Velikog kanadskog baleta

Izvor: Akter, 29.Avg.2014, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ašhent Ataljanc gost Velikog kanadskog baleta

Ašhen Ataljanc je na poziv Gradimira Pankova, direktora Velikog kanadskog baleta u Montrealu (Les Grands Ballets Canadiens), gostovala u ovoj čuvenoj kompaniji u svojstvu balet majstora

Primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu A šhen Ataljanc dobitnica je najvećih domaćih i svetskih priznanja iz oblasti umetničke igre, a nakon uspešne, svetske karijere posvetila se pedagoškom radu i osnivač je Škole igre Ašhen Ataljanc.

U saopštenju te škole ističe se >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da je ovo prvi put da je neko od baletskih umetnika iz Srbije i regiona, pozvan da kao balet majstor i pedagog radi sa igračima te prestižne svetske kompanije.

Nakon povratka iz Kanade, Ašhen Ataljanc će održati nove audicije i nastaviti pripreme za početak nove školske godine u svojoj Školi igre, kako bi sa talentovanim učenicima i mladim igračima podelila svoja nova iskustva u pedagoškom radu.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.