Aleksandar Denić scenograf godine u Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Denić scenograf godine u Nemačkoj

U godišnjoj anketi nemačkog stručnog časopisa "Teatar hojte" (Teater heuteza) u kojoj su učestvovala 44 pozorišna kritičara iz Nemačke, Austrije i Švajcarske, Aleksandar Denić je proglašen za scenografa godine.

On je nagradu dobio za rad na scenografiji predstave "Putovanje na kraj noći" u režiji Franka Kastorfa u minhenskom Rezidencteatru.

Denić je u protekle dve sezone bio u najužem izboru za ovo prestižno priznanje: 2012. godine za rad na scenografiji predstave "Amerika u ciriškom pozorištu" i 2013. godine za "Dvoboj" obe u režiji Franka Kastorfa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.