90S - mladi koji to nisu

Izvor: SEEcult.org, 29.Jun.2016, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

90S - mladi koji to nisu

Šok zadruga najavila je od 1. jula izložbu “90S” grupe mladih umetnika koji će se predstaviti crtežima manjeg formata.

Reč je o grupi mladih umetnika koja, kako je navedeno u najavi, to i nije, jer nema strukturu, ni ime, niti pravila ponašanja i umetnički manifeset. Ipak, nije ni ad hoc izmišljena. Stvorile su je višeslojne, ali i porozne veze generisane zajedničkim odrastanjem i školovanjem. Zajedničko vreme.

Na izložbi učestvuju: Horvath Livia, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Senti Lila, Arđelan Zita, Ujhazi Adrien, Klajo Adrian, Toldi Lenard, Rac Đenđika i Monjov Gloria, a predstavljaju se malim crtežima kao dnevnicima, intimnim zapisima koji beleže misli, opažanja, stvaraju komentar.

U formalnom smislu, kako je navedeno u najavi, ono što im je zajedničko i što dominira u njihovim crtežima je istraživanje linije, kao likovni ekvivalent njihovog izraza i glasa. Isprepletena zajednička linija na zidovima galerije ispod postavljenih crteža predstavlja njihov zajednički glas koji još traga za svojom društevnom i političkom artikulacijom.

Moderatorka izložbe je Gabriela Hajzler.

Izložba će biti otvorena u Šok zadruzi do 14. jula.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.