218. dan u godini

Izvor: SEEcult.org, 03.Avg.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

218. dan u godini

Braća Alen i Nenad Sinkauz izvešće 6. avgusta na 19. festivalu Zadar snova eksperimentalni audiovizuelni performans “Day of the Year”, čiji se naziv menja prilikom svakog novog izvođenja, pa se zadarski nastup zove “218th Day of the Year”.

Reč je o projektu braće Sinkauz, video umetnika Ivana Marušića - Klifa i dizajnera zvuka Miroslava Piškulića u kojem istražuju odnose live video acta i zvuka. Naziv performansa se menja u skladu sa rednim brojem >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << dana u godini kada se izvodi, čime se želi ukazati na improvizacijski momenat njihove muzike.

Svaki od nastupa je stoga nov i drugačiji, u šta će moći da se uveri i publika festivala Zadar snova 6. avgusta u sv. Dominka, uz besplatan ulaz.

Braća Sinkauz istaknuti su umetnici na savremenoj hrvatskoj muzičkoj sceni. Kazalište novog doba ostvaruju sa Miroslavom Piškulićem i Ivanom Marušićem Klifom u radikalno izvrnutoj emisiji zvučnih kulisa i vibrantnih projekcija, suvereno i beskompromisno vozeći publiku kroz zanimljive dramaturške tokove.

Alen (električni bas, predmeti, FX) i Nenad Sinkauz (otkucaji, elektronika, predmeti) su performansom “Day of the Year” gostovali na nekoliko značajnih stranih i reginalnih festivala - od Portlanda, Njujorka, Tokija, Atine, preko Zagreba, Beograda, Pule i Splita.

Gostovanje braće Sinkauz na 19. Festivalu savremenog pozorišta Zadar snova ostvareno je u saradnji sa Mrežom za izvedbene umjetnosti koja okuplja organizacije i pojedince s područja nezavisne kulturne scene u Hrvatskoj u cilju podsticanje angažovane umetničke produkcije i razmene programa.

Saradnička platforma Mreža izvedbenih umjetnosti nastala je na osnovu višegodišnje saradnje festivala Perforacije, odnosno udruženja Domino, sa organizacijama iz Splita, Dubrovnika i Zagreba.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.