Živeo burno, ispraćen u tišini

Izvor: juGmedia, 23.Jun.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živeo burno, ispraćen u tišini

Samo povremeni posmrtni marš i „Oče naš“, suze i uzdasi mogli su da se čuju u dugačkoj posmrtnoj koloni, a i tokom sahrane poznatog srpskog glumca i komičara Bogoljuba Mitića Đoše, koji je danas ispraćen do večnog počinka na mesnom groblju u rodnom Vlasotincu.

Iako je poslednjih decenija više provodio u Beogradu nego u čarobnoj varoši na Vlasini, i iako se družio ili bio u društvu sa poznatim glumačkim i estradnim zvezdama, malo ko je od tih ljudi bio >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na njegovoj sahrani, osim pevača Hasana Duduća i Deki Tončića, glumca iz Kruševca.

Ali je zato izašlo da svom Bogiju oda poštu skoro celo Vlasotnce, svi koji su mogli da izdrže vrelinu. Tu su bili i svi glumci iz njegove matične kuće Narodnog pozorišta u Leskovcu sa direktorom Stankom Grujućem na čelu.

Posebnu poštu odao mu je i glumac tog pozorišta Predrag Pepi Smiljković, pozantiji kao Tika Špic, lik iz televizijske serije „Porodično blago“, u kome su dva prijatelja, dva kuma stekla popularnost i slavu.

Sahranjen po vlasotinačkim običajima, ali uobičajene kuknjave i leleka nije bilo, kao ni posmrtnog govora.

„Smatrali smo da bi bilo suvišno. On je bio kao otvorena knjiga i sve je o sebi sam za života rekao“, kaže za Đošin pobratim Zoran Stamenković.

Sahrani su prisustvovali i predstavnici lokalnih vlasti iz Vlasotinca i Leskovca.

I kada su svi bacili zemlju preko sanduka i krenuli svojim kućama, uz porodičnu grobnicu ostala je njegova ucveljena udovica Jelena s neutešnim ćerkama Olgom i Natalaijom, ali i Đošina majka Zorica i brat Igor.

Bogoljub Mitić umro je u 49. godini života.

Milica Ivanović
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.