ZLOUPOTREBA Kruševljanin osumnjičen da je protivpravno za preduzeće i sebe pribavio MILIONE

Izvor: Blic, 26.Jul.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOUPOTREBA Kruševljanin osumnjičen da je protivpravno za preduzeće i sebe pribavio MILIONE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su N.J. (25) iz okoline Varvarina, osumnjičenog da je zloupotrebom položaja odgovornog lica pribavio svom preduzeću protivpravnu imovinsku u iznosu od oko 131.000.000 dinara, a sebi 36.000.000 dinara.

Osumnjičeni se tereti da je, kao odgovorno lice u preduzeću "Botunjac fruit" od aprila 2016. do januara 2017. godine, nabavljao voće od privrednih društava "VKV" i "Azimut 037" uvezeno iz zemalja Evropske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i prodavao ga u Ruskoj Federaciji sačinjavajući otkupne liste neistinite sadržine, odnosno lažno prikazujući da se radi o voću iz Srbije.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba odgovornog lica u pomaganju, policija je uhapsila i V.P. (32) i N.M. (43) iz Kruševca.

Osumnjičenima je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Rusiju izvozio voće iz EU kao domaće

Izvor: RTS, 26.Jul.2017

Zbog sumnje da je za svoje preduzeće protivpravno prisvojio 131 milion, a za sebe 36 miliona dinara, uhapšen je N. J. iz okoline Varvarina. . N. J. (1992) se tereti da je, kao odgovorno lice u preduzeću "Botunjac frut" od...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.