Traži se 260 radnika, evo i kojih

Izvor: B92, 20.Apr.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži se 260 radnika, evo i kojih

Kruševac -- Na Sajmu zapošljavanja u Kruševcu tridesetak poslodavaca je iskazalo potrebu za više od 260 radnika.

Najtraženija su zanimanja srednje metalske struke, potom prodavci, komercijalisti, dok su među visokoobrazovanima potrebni mašinski i elektroinženjeri i profesori stranih jezika.

"Za pojedina zanimanja su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebne licence, koje mnogi nezaposleni sa evidencije nemaju, ali ćemo probati da to obuhvatimo obukama koje nudimo", rekao je direktor kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Predrag Marković.

Podsetio je da se efekti sajmova zapošljavanja mere tokom šest meseci i da je prošle godine na dva sajma traženo 698 radnika te da je do danas zaposleno 468 lica.

Na današnji Sajam pozvano je više od hiljadu nezaposlenih, a jedan od njih, Martin Luterman (30 godina), koji je po struci konobar, za agenciju Beta je rekao da bi radio i van struke, odnosno kao pomoćni radnik, vozač ili magacioner.

Do sada je, kako je kazao, radio različite poslove, ali samo privremene, uglavnom preko omladinskih zadruga, na sajmove zapošljavanja je i ranije dolazio, ali nije uspeo da nađe posao.

Prema podacima kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, na evidenciji nezaposlenih u Kruševcu je 14.668 ljudi, a na kraju prošle godine ih je bilo 15.362, dok je u Rasinskom okrugu trenutno 26.213 nezaposlenih, a na kraju prošle godine ih je bilo 27.469.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na kragujevačkom sajmu najtraženiji mašinci i metalci

Izvor: RTS, 20.Apr.2017

Tridesetak poslodavaca iz Šumadijskog okruga, na Sajmu zapošljavanja u Kragujevcu, traži 120 radnika. Najviše posla ima za mašinska i metalska zanimanja od 3. do 7. stepena stručnosti. I ovaj Sajam je, još jednom, pokazao potrebu za boljim usklađivanjem obrazovnog sistema sa potrebama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.