Sindikat 14 oktobra sutra zaposlenima deli doručak iz kontejnera

Izvor: Blic, 29.Jul.2014, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat "14 oktobra" sutra zaposlenima deli doručak iz kontejnera

Samostalni i sindikat Nezavisnost kruševačke Industrije mašina i komponenata "14.oktobar" saopštili su danas da će sutra ispred Gradske uprave postaviti kontejner za smeće, iz koga će zaposlenima deliti doručak.

Najavljeni događaj predstavlja nastavak protesta radnika "14.oktobara", koji je počeo pre mesec dana, a kako je u saopštenju navedeno, "u nedostatku broja obroka deliće se i listovi papira sa obećanjima i pozivima na strpljenje".

Zaposleni u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fabrici protestuju od 25.juna, tražeći sastanak sa predstavnicima resornih ministarstava radi pronalaženja rešenja za probleme u funkcionisanju fabrike.

Zahtevi "oktobaraca" su isplate obećanih minimalnih zarada, kreditna podrška za ugovorene poslove, realizacija socijalnog programa za 617 od ukupno 1.550 radnika i overa zdravstvenih knjižica.

Njima se duguje 19 plata, a problem su i neplaćeni porezi i doprinos, naknade za bolovanja, prevoz i posmrtnine. Socijalne tenzije su narasle i pored evidentnog strpljenja radnika, jer se za mesec dana protesta samo obećava rešavanje problema, što se ne realizuje.

Utisak je da se želi prikazati da su u preduzeću samo neradnici koji čekaju novac od države, što nije tačno, jer država ima većinski sastav Nadzornog odbora, tako da ima ingerencije da probleme reši, a nije došlo čak ni do susreta poslovodstva i predstavnika Ministarstva privrede, što dovoljno govori, navedeno je u saopštenju koje su sindikati prosledili medijima.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.