PODRŠKA UHAPŠENOM Nije Meda okoreli kriminalac da mu stavljaju lisice pred onolikim narodom

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODRŠKA UHAPŠENOM Nije Meda okoreli kriminalac da mu stavljaju lisice pred onolikim narodom

Nekoliko stotina Kruševljana protestovalo je u subotu kasno uveče zbog hapšenja Gordana Raičevića Mede (56), vlasnika poznatog kafića “Grizli”. Raičević je uhapšen u subotu, oko 1.30 sati, u svom lokalu.

Prema zvaničnom saopštenju policije, Raičević je prilikom legitimisanja pružao otpor, vređao i napao policijske službenike zbog čega mu je određen pritvor u trajanju do 48 sati.

Nakon što je priveden došlo je do sukoba policije i gostiju lokala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i tom prilikom je oštećeno policijsko vozilo na koje su bačene flaše.

Hapšenje Raičevića je bio povod da se njegovi prijatelji i redovni posetioci “Grizlija” organizuju preko društvenih mreža i zakažu skup u subotu uveče.

Situaciju je dodatno podgrejala i izjava Gordanove supruge koja se tokom dana pojavila na Fejsbuku, a u kojoj se tvrdi da je policija odbila da se Raičeviću dostavi lek koji mu je neophodan.

U subotu uveče, nakon okupljanja ispred “Grizlija”, kolona protestanata se uputila ka sedištu Policijske uprave Kruševac. Okupljanje je proteklo bez incidenata, a skup je obezbeđivao veći broj pripadnika policije.

Prijatelji Gordana Raičevića Mede su ogorčeni zbog hapšenja.

- Medu su uhapsili zato što je policajcu rekao da laže, a ne hapse bahate tatine

sinove koji divljaju po gradu i maltretiraju miliciju. Meda je čovek koji ni mrava ne bi zgazio. Ne podržavam bahatost ali treba imati poštovanja prema poštenim ljudima, a ne pred onolikim narodom da mu stavljaju lisice na ruke kao da je okoreli kriminalac, a ceo Kruševac zna da je Meda jedna poštenjačina - kaže Ivan Ranković.

- Medi treba podići spomenik jer je više generacija dece izveo na pravi put nego tri “nekulturna” komunjarsko-četnička centra! – smatra književnik Milomir Bata Cvetković.

U Policijskoj upravi Kruševac nisu želeli da komentarišu skup samo su nam rekli da je protekao bez incidenata. Očekuje se da Gordan Raičević Meda bude pušten iz pritvora u toku dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.