Obustavljena proizvodnja u IMK 14. oktobar

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljena proizvodnja u IMK "14. oktobar"

U metalskoj industriji "14. oktobar" u Kruševcu, nakon isplate socijalnog programa za 755 radnika, prekinuta je proizvodnja jer je u fabrici ostao samo 31 radnik.
Miroljub Anđelković, predsednik Samostalnog sindikata IMK "14 oktobar" kaže da se otpremnine selektivno isplaćuju već desetak dana, prenosi Beta.

"Ostalo je da u narednih nekoliko dana budu isplaćene i radnicima obezbeđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i direktorima koji su pisali socijalni program. Šta će biti nakon toga niko ne zna", ističe Anđelković.
Pošto se nije našao na spisku preduzeća koje Vlada Srbije štiti od poverilaca IMK "14. oktobar" je ušao u Unapred pripremljeni plan reorganizacije. Na osnovu preporuka iz Ministarstva privrede od 786 zaposlenih socijalni program je prihvatilo 755 radnika.
"Nemamo nikakve zvanične informacije šta će se dalje dešavati. Kolaju priče o povratku određenog broja radnika koji bi na osnovu ugovora o delu završavali ugovorene poslove, poput posla sa čačanskom 'Slobodom', ali je sve to na nivou spekulacija", dodao je Anđelković.
Poslovodstvo IMK "14. oktobar" već danima ne odgovara na pozive novinara. Zbog kvara na trafou čitava fabrika je ostala bez struje.
Preduzeće "14. oktobar" je krajem osamdesetih godina prošlog veka imalo 8.000 zaposlenih i bio je najveća fabrika u Kruševcu. Od decembra 2014. godine fabriku je, kroz socijalne programe, napustilo 1.447 radnika.
Vrednost imovine "14. oktobra" procenjena je na 72 miliona evra dok dugovanja prema državi, bankama i dobavljačima premašuju 105 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.