Noćni čuvari: Domaći horor na čuvenom internet festivalu

Izvor: Svet, 19.Sep.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćni čuvari: Domaći horor na čuvenom internet festivalu

Kratkometražni horor film “Noćni čuvari”, koji je mladi Kruševljanin Marko Marinković (22) snimio u napuštenoj fabričkoj hali, učestvuje na jednom od najvećih internet festivala na svetu “Viewster online”.
Marinković je agenciji Beta rekao da je ove godine tema tog festivala horor, a učestvuje 500 filmova iz 58 zemalja, među kojima samo dva ostvarenja iz Srbije.
Prema njegovim rečima, korisnici interneta pregledima i komentarima izabraće prvih 10 najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << filmova, dok će žiri iz sveta filma proglasiti tri najbolja ostvarenja, a pobednik će dobiti šansu da snimi dugometražni film.
Film “Noćni čuvari” ucestvuje i na Festivalu srpske filmske fantastike u Beogradu od 15. do 18. oktobra, na Mikro festivalu amaterskih filmova u Beogradu od 26. do 27. septembra, kao i na festivalima u Urugvaju i Atini.
U toj horor priči dvojica preminulih noćnih čuvara, različitih generacija i vremenskog razdoblja, beskonačno ponavljaju ono što su radili kao živi. Sukob generacija i na “onom svetu” dolazi do izražaja, sve dok u njihov prostor nije ušao mladi zaljubljeni par.
Marinković je ranije kazao da je priča inspirisana današnjom situacijom u mnogim napuštenim fabrikama u Srbiji, koje mahom imaju samo čuvare, a oni dolaze na posao iako nisu plaćeni više godina, u nadi da će im država vratiti stari život.
Izvor: Beta
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.