Izvor: JUGpress.com, 04.Dec.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Pacijent iz Kruševca ide kući

NIŠ

Pacijent iz Kruševca ( 38), koji je zbog ozbiljnih problema sa disajnim putevima 15. novembra prebačen na nišku Kliniku za infektivne bolesti, biće otpušten iz niške bolnice u utorak ili sredu, rekao je direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Svi niški zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa pacijentom iz Kruševca se osećaju dobro i nemaju nikakve smetnje, dodao je Radovanović, koji je izrazio sumnju u to da je ovaj pacijent mogao da zarazi osamnaest osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za 48 sati, koliko se lečio u kruševačkoj bolnici.

„Od kada je pacijent iz Kruševca na infektivnoj klinici u Nišu niko od zdravstvenih radnika koji su bili sa njim u kontaktu, nije imao nikakve smetnje. Pacijent  je bio na intenzivnoj nezi sa drugim pacijentima, a osim standardnih mera zaštite nikakve druge mere nisu preduzete“, istakao je Radovanović i dodao: „Pacijent nema niti grip, niti drugu infekciju koja se kapljično prenosi“.

Radovanović je apelovao na medije da prenose proverene informacije o stanju pacijenata, kako se ne bi izazvala panika među građanima.

Iz Instituta za virusologiju, vakcine I serume “Torlak”  se očekuju analize krvi koje će pokazati od čega je oboleo Kruševljanin .

Poslednji rezultati potvrdili su da je kod petoro, od ukupno 12 zdravstvenih radnika u kruševačkoj opštoj bolnici, izolovan virus morbila odnosno malih boginja.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.