Nataša Tapušković: Moja ćud je sklona luksuzu

Izvor: Scandal.rs, 22.Sep.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nataša Tapušković: Moja ćud je sklona luksuzu

Sledeći intuiciju, koja ju je uvek terala da traga za smislom i slobodom, glumica Nataša Tapušković prihvata samo uloge koje je nadahnjuju. Atraktivna tridesetdevetogodišnjakinja već na studijama odigrala je glavnu rolu u kultnom filmu Zdravka Šotre „Lajanje na zvezde“, kada su svi bili oduševljeni novim, lepim licem, dok je njoj sve vreme na premijeri tekla krv iz nosa, jer nije mogla da se navikne na svoj lik na velikom platnu. Atraktivna plavuša, koja je detinjstvo provela >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << u Kruševcu, devedesetih je jednu godinu provela u Italiji, gde je radila kao bebisiterka, a njen život dobio je potpuno novi smisao kada je upoznala Vuka, za koga se udala posle nešto manje od godinu dana zabavljanja. Njihov susret u klubu „Stupica“ dugo pre toga pripremali su zajednički prijatelji, a da oni toga nisu ni bili svesni. Bračni par sada živi u skladnoj zajednici u kojoj imaju dve kćerke, osmogodišnju Đurđu i četvorogodišnju Danu.

Glumica nežnog senzibiliteta trudi se da učestvuje u svakom segmentu odrastanja kćerki i da bude posvećena karijeri. Odigrala je naslovne uloge u nekim od najboljih ostvarenja domaće kinematografije, filmovima „Šišanje“ i „Život je čudo“. Poslednje ostvarenje koje je snimila je „Spomenik Majklu Džeksonu“, koje će uskoro premijerno biti prikazano u Beogradu, a prošle godine imala je priliku da igra i u jednom južnokorejskom filmu.

Film “Spomenik Majklu Džeksonu“ nedavno je imao premijeru, prvo u Karlovim Varima, a potom i na nekoliko filmskih festivala, jeste li zadovoljni reakcijom publike?

- Publika je u Karlovim Varima, kao na festivalima u Puli i u Sarajevu zaista bila dirnuta filmom. Česi su od prvog kadra disali sa filmom. Bili su zahvalni za humor pun ironije, kojim smo ih, kažu, podsetili na davnu češku kinematografiju. U Sarajevu je novinarka posle projekcije bila toliko dirnuta da je zaplakala. Upočetku smo bili pomalo iznenađeni, a potom vrlo zahvalni što i obična publika, kao i kolege koje se bave filmom, zaista tačno, toplo i nežno komuniciraju sa ostvarenjem Darka Lungulova.

Jeste li uzbuđeni pred beogradsku premijeru filma i kako obično reagujete kada vidite sebe na filmskom platnu, budući da ste na početku karijere sa tim imali veliki problem?

- U međuvremenu, navikla sam da malo rasterećenije gledam sopstvene kadrove. Sve me manje iznenađuje i uzbuđuje samoposmatranje.

Mislite li da je veliki luksuz u današnje vreme dozvoliti sebi da pažljivo birate poslove?

- Često smo određeni nekim unutrašnjim činiocima koji bi se mogli nazvati karakter ili ćud. Moja ćud ne razume današnje vreme, ali ni prošlo. Ona se ne usklađuje sa potrebama civilizacije, njom rukovodi krajnja unutrašnja potreba za smislom i slobodom. U tom smislu, verovarno je moja ćud sklona luksuzu, gledano konstruktivnim, civilizacijskim okom.

Ostatak intervjua možete pročitati OVDE. 

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Mirko Tabašević,  Life Content
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.