Moram da uplatim 32.880 CHF ili uzeše stan

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moram da uplatim 32.880 CHF ili uzeše stan"

Poslanici vladajuće većine odlučili su da se Skupština neće baviti zakonskim predlogom o konverziji kredita u švajcarskim francima u evre.

Zaduženi građani predali su danas peticiju sa više od 17.000 potpisa uz upozorenje da će, ako neko nešto ne promeni, ostati bez stanova.

Na vrhu kutije pismo iz Kruševca s porukom: “Za sedam dana moram da uplatim 32.880 franaka ili će banka prodati moj stan, nadam se da za druge nije kasno”.

Ispod tog pisma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 17.372 potpisa nade da Skupština Srbije želi da raspravlja o zakonskom predlogu konverzije švajcaraca u evre. Krajnje je vreme, jer opomene stižu, poručuje samohrana majka iz Novog Sada.

Apel spolja većina u skupštinskoj sali nije čula. Predlog poslanika Janka Veselinovića da se na dnevni red uvrsti zakonski predlog o konverziji švajcarskih kredita u evre podržala je samo opozicija, nedovoljno. Sramno je što stranačka disciplina ima prednost u odnosu na činjenicu da će brojne porodice biti izbačene na ulicu, ocenjuje predlagač.

Zaduženi u švajcarcima tvrde da banke zloupotrebljavaju njihov položaj i manipulišu kreditima. Vladajuća stranka odgovara - prvo lična odgovornost, pa odgovornost države.

Srbija je poslednja zemlja koja nije rešila problem sa kreditima u francima i u SNS ne isključuju mogućnost da država ipak interveniše. Oko 20.000 porodica smatra da konverzija franaka u evre ne bi koštala ni državu, ni poreznike, samo bi banke umesto ekstraprofita trebalo da se zadovolje profitom. Sledeći korak je protest 17. oktobra ispred NBS i Vlade, a onda 18. oktobra štrajk glađu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.