Ljubav bez granica

Izvor: RTS, 25.Feb.2012, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubav bez granica

Različite vere, zemlje, običaji i birokratske peripetije nisu predstavljali prepreke Kruševljaninu Bošku Guberiniću i Azerbejdžanki Amini Džafarovoj da vezu krunišu brakom. Još se nisu opredelili između dva zavičaja, ali kažu da veruju srećnoj zvezdi koja im je do sada pokazivala put.

Za njihov prvi susret u leto 2010. godine govore da je bio sudbonosan. Lepa Amina Džafarova prva je Azerbejdžanka, koju je tada srpski mladić Boško Guberinić, profesor fizičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vaspitanja upoznao odmah po sletanju u prestonicu Baku.

"Meni je ljubav uvek bila najvažnija i ona me je vodila kroz život. Kada sam videla Boška prvi put, odmah sam se zaljubila i nije bilo dileme da ako me zavoli otputujem sa njim bilo gde", priznaje Amina.

Boško je dobio posao direktora sportskog centra udaljenog 300 kilometara od prestonice.

Jedan od sustanara postao mu je Aminin otac, proslavljeni kuvar kome je posao bio da obučava ugostitelje. Družeći se sa Boškom odao je dovoljno podataka i ćerki i budućem zetu, koji su se uveliko dopisivali preko interneta.

Ipak, rasplamsala ljubav nije mogla jače da bude ukorenjena bez dozvole oca devojke i posredovanja uglednih ličnosti iz srpske delegacije.

"Došao sam iz Srbije i nisam znao običaje, a njen otac nije ni znao ko sam. Trebalo mi je šest meseci da sve rešim", priča Boško.

Oko šest meseci je trebalo da se prikupi sva neophodna dokumentacija, iako su se u međuvremenu verili po azerbejdžanskim običajima.

Agoniju je prekinuo konzul ambasade Azrbejdžana Fuad Azizo, koji je lično došao u Kruševac da garantuje za svoju državljanku.

Par sada uživa u prinovi, jer su na Dan zaljubljenih u Kruševcu dobili sina Mijata. Dogovorili su se da niko od njih ne menja veru, a da dete bude vaspitavano u duhu pravoslavlja.

"Smatram da svako ima svoju sudbinu, samo je potrebno prepoznati taj trenutak koji je presudan u životu", kaže Amina.

Još ne razmišljaju gde će za stalno sviti porodično gnezdo. Do sada im je srećna zvezda pokazivala put pa ne sumnjaju da će tako biti i ubuduće.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.