Kineze interesuje 14. oktobar i Prva petoletka

Izvor: Mondo, 18.Dec.2014, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineze interesuje 14. oktobar i Prva petoletka

Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da su kineske kompanije zainteresovane za kupovinu fabrike "14. oktobar" iz Kruševca i "Prve petoletke" iz Trstenika.

Foto: Beta/Miloš Miškov

"Mi smo kineskom premijeru pomenuli činjenicu da se u pozivu za privatizaciju javilo 18 kineskih kompanija. On je tražio da mu dostavimo koje su to naše, a koje njihove kompanije da bi se dao jedan dodatni podsticaj svemu tome", rekao je Antić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << RTS-u.

Kako je precizirao, kineske kompanije su najviše interesovanja pokazale za "14. oktobar" i "Prvu petoletku".

Interesuju se, "naravno i za veći broj drugih kompanija. Nastojimo da radimo sa Kinezima projekat ekonomskog oporavka Srbije", rekao je Antić.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Trstenik

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi kupuju 18 srpskih preduzeća

Izvor: OkRadio.rs, 18.Dec.2014

Kineske kompanije zainteresovane su za kupovinu 18 od 502 preduzeća u Srbiji, a najveće interesovanje pokazali su za privatizaciju kruševačke fabrike "14. oktobar" i "Prve petoletke" iz Trstenika, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. - Kineski premijer je tražio od nas da...

Nastavak na OkRadio.rs...

BENEFITI SAMITA: Kinezi kupuju Prvu petoletku, 14. oktobar, FAP i TE u Novom Sadu?

Izvor: Kurir, 19.Dec.2014, 08:08

Zanima ih 18 naših firmi, kaže ministar Antić. Imamo vrlo agresivan poslovni plan za Srbiju, poručio Sjao Ming, potpredsednik ZTE..BEOGRAD - Uporedo s najavama kineskog ZTE o zapošljavanju srpskih inženjera, telekomunikacionih kompanija i saradnje s resornim ministarstvima, predstavnici kineskih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.