Janković: Građani Srbije će imati svoju državu

Izvor: Mondo, 23.Mar.2017, 03:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Građani Srbije će imati svoju državu

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je večeras u Kruševcu da će svi građani Srbije imati svoju državu, da će vratiti smisao institucijama, a dostojanstvo građanima.

Foto: Tanjug, Dušan Aničić

"To ćemo da uradimo na izborima 2. aprila, ako bude trebalo i 16. aprila. Straha više nema. Trebalo bi, i to je već počelo, da počnu da strahuju neki drugi, oni koji prete, otpuštaju s posla, zatvaraju predstave, gase televizore, oni koji guraju koverte >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pune pretnji, oni koji su pomislili da su vlasnici Srbije", rekao je Janković.

On je na predizbornom skupu u Pozorištu u Kruševcu rekao da ne može da obeća građanima da će dovesti bogatijeg ili bilo kakvog šeika, već da može da im kaže da će se ministar privrede baviti investicijama, vojska odbranom, ministar zdravlja zdravstvom.

"Pitam se da li je i previše očekivati od nas da živimo normalno, da sudije sude po zakonu umesto po diktatu, da u javnim preduzećima sede direktori koji znaju svoj posao, da policija hapsi kriminalce, a ne da zaziru od njih, da lekari leče ne strahujući od besparice, a ne da gledaju koju vizu mogu lakše da dobiju, ekonomisti da predstavljaju ekonomske rezultate i mere, da svako radi svoj posao i jedan od nas, možda ja, bude predsednik države kao prvi među jednakima, ko neće ustuknuti kada svi ostali kažu čekaj nije baš moj posao", rekao je Janković.

Janković prozvao Palmu

On je kazao da će se kao predsednik Srbije starati da institucije Srbiji budu servis građana, a da se ljudi u tim institucijama osećaju odgovornim oprema građanima, a ne svom partijskom šefu.

Janković je rekao da oseća ogromnu odgovornost.

"Znam da nema nazad, znam da, ustvari, nije nikakva hrabrost raditi ovo što radim. Kukavičluk je sve ono drugo. Jedino ovako smo ljudi, onako smo podanici", rekao je Janković.

 Na skupu su govorili muzičar Marko Šelić Marčelo, košarkaški trener Dušan Duda Ivković, glumac Branislav Trifunović. Njegov kolega glumac Nikola Kojo je zamolio ljude da izađu na glasanje i rekao da posebno moli mlade "koji su odrasli u ovoj žabokrečini", da glasaju.

Reditelj Kokan Mladenović je rekao da se nada da će 2. aprila Srbija dobiti građanina predsednika - Sašu Jankovića i zauvek završiti sa vođama i spasiocima.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.