HAVARIJA U KRUŠEVCU Grad ostao bez grejanja

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAVARIJA U KRUŠEVCU Grad ostao bez grejanja

Zbog velike havarije koja se juče popodne dogodila na glavnom toplovodnom izvoru u Gradskoj toplani veći deo Kruševca ostao je bez centralnog grejanja.

Očekuje se da će najveći deo korisnika tople radijatore imati tek u subotu.

- Pukla je osovina koja drži motor sa ventilatorima i pumpom. Deo motora se otkinuo i leteo tri metra u vazduh. Zato smo morali da ispustimo vrelu vodu iz čitavog sistema pa je oko 75 odsto naših korisnika ostalo bez grejanja. Ekipe rade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na zameni oštećenih delova ali , u najboljem slučaju, može se se očekivati da pustimo grejanje u petak uveče a neki korisnici će ga dobiti u subotu. – kazao nam je Dragan Azdejković, direktor Gradske toplane.

Do havarije je došlo jer je ogromna količina peska I kamenja probila sve filtere I došla do glavne pumpe. Letos je rekonstruisano više od dva kilometra mreže ali je unutar cevi ostalo dosta peska I šljunka. Cevi su ispirane pod pritiskim ali je pesak ostao u sistemu.

- Naše ekipe, potpomognute sa variocima iz “14. Oktobra” krenule su sa varenjem pet velikih ventila kako bi radnici mogli da bezbedno odmuljuju sistem. Temperatura vode u cevima je trenutno 80 stepeni. Najvažnije je da svu količinu peska, kamenja I mulja izvučemo iz cevi a to neće biti lako. – dodaje Azdejković.

Oko 8.300 stanova u Kruševcu koristi usluge Gradske toplane. Probelamsa grejanjem trenutno nemaju korisnici koji su priključeni na eksterne toplane u Rasadniku, Pejtonu, Barama I drugim naseljima na periferiji.

Azdejković kaže da će predložiti da se građanima koji sada nemaju grejanje umanje računi.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.