Gašićevo medijsko carstvo

Izvor: Radio 021, 27.Feb.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašićevo medijsko carstvo

Televizija Plus iz Kruševca, koja je u vlasništvu ministra odbrane Bratislava Gašića, od 2009. do 2014. godine iz budžeta je dobila 14,3 miliona dinara, pokazao je izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije.

U izveštaju o vlasničkoj strukturi i kontroli medija u Srbiji se navodi da je Gašić vlasnik televizije preko firme "Saco d.o.o." i da je upravljačka aprila 2014. godine preneo na Dejana Miladinovića, kao da je račun te medijske kuće u blokadi tri godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Ipak, blokada ne ometa poslovanje televizije jer se ono obavlja preko preduzeća "ADD produkcija" koje je u vlasništvu Gašićeve supruge Irene. Ova firma je najviše novca za pružanje usluga gradskoj upravi Kruševca ostvarila u periodu kad je Gašić bio gradonačelnik od 30. juna 2012 do 30. aprila 2014. godine.

Gašić tvrdi da su podaci Saveta laž. - Sve što je objavljeno je laž. U televiziji Plus nisam ušao godinu i po. To znači da imaju slobodu kao da su u samoupravljanju. Ta talevizija je dobijala novac na konkursu - tvrdi Gašić. On kaže da televiziju ima 20 godina, a u politiku je ušao tek 2008. godine.

Takođe, Gašićev sin Vladan je vlasnik TV "Zona" iz Niša, a preko firme "Zona plus d.o.o" jedan je od vlasnika sportske TV iz Kruševca. Ministar odrbane je povodom ove informacije rekao da valjda i njegova deca mogu da rade nešto u životu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.