BENEFITI SAMITA: Kinezi kupuju Prvu petoletku, 14. oktobar, FAP i TE u Novom Sadu?

Izvor: Kurir, 19.Dec.2014, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BENEFITI SAMITA: Kinezi kupuju Prvu petoletku, 14. oktobar, FAP i TE u Novom Sadu?

Zanima ih 18 naših firmi, kaže ministar Antić. Imamo vrlo agresivan poslovni plan za Srbiju, poručio Sjao Ming, potpredsednik ZTE

BEOGRAD - Uporedo s najavama kineskog ZTE o zapošljavanju srpskih inženjera, telekomunikacionih kompanija i saradnje s resornim ministarstvima, predstavnici kineskih kompanija potvrdili su zainteresovanost za termoelektranu u Novom Sadu, pokretanje proizvodnje u „Fabrici automobila Priboj“ (FAP), za kupovinu kruševačke fabrike „14. oktobar“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i „Prve petoletke“ iz Trstenika.

Naime kompanija CMEC, koja je glavni izvođač radova na obnovi TE „Kostolac“ i izgradnji novog bloka, potvrdila je juče zainteresovanost i za termoelektranu u Novom Sadu, kao i za pokretanje proizvodnje u „Fabrici automobila Priboj“.

Prema rečima ministra energetike Aleksandra Antića, kineske kompanije su zainteresovane za kupovinu 18 preduzeća u Srbiji, a najveće interesovanje dosad su pokazali za privatizaciju „14. oktobra“ i „Prve petoletke“ iz Trstenika.

Franko Fratini

SRBIJA NAJVEĆI DOBITNIK

Franko Fratini, predsednik rimskog Instituta za međunarodne organizacije, ocenio je da je Srbija najveći dobitnik samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope. Prema njegovim rečima, sporazumi koji su potpisani na tom samitu otvaraju put novim investicijama iz Pekinga:

- Znam Kineze i njihove zvaničnike i znam da ulažu novac u najprofitabilnije oblasti.

Ming, ZTE

SKUPO BIH PRODAO „TELEKOM“

Potpredsednik ZTE za Evropu Sjao Ming istakao je da se telekomunikacije razvijaju veoma brzo, ali da uprkos ovakvom razvoju fiksni operateri u Evropi imaju sve više prednosti zbog jake prenosne mreže kojom raspolažu. - Mnogi mobilni operateri neće moći da prežive lako blisku budućnost i vezivaće se za fiksne operatere, to je novi trend - ocenio je on. Sjao je, u ovom kontekstu, rekao i da bi, da je on vlasnik „Telekoma Srbija“, stavio za njega višu cenu, jer su, kako je dodao, fiksne linije i mreža koju „Telekom“ ima velika prednost.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kinezi kupuju Prvu Petoletku, 14. oktobar, FAP i TE u Novom Sadu?

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2014

Prema rečima ministra Aleksandra Antića, kineske kompanije su zainteresovane za kupovinu 18 kompanija u Srbiji..Uporedo sa najavama kineske kompanije ZTE o zapošljavanju srpskih inženjera, telekomunikacionih kompanija i saradnje sa resornim ministarstvima, predstavnici kineskih kompanija potvrdili...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.