Antić:Kinezi zainteresovani za 14. oktobar i Prvu petoletku

Izvor: Studio B, 18.Dec.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić:Kinezi zainteresovani za 14. oktobar i Prvu petoletku

Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da su kineske kompanije zainteresovane za kupovinu fabrike "14. oktobar" iz Kruševca i "Prve petoletke" iz Trstenika.

"Mi smo kineskom premijeru pomenuli činjenicu da se u pozivu za privatizaciju javilo 18 kineskih kompanija. On je tražio da mu dostavimo koje su to naše, a koje njihove kompanije da bi se dao jedan dodatni podsticaj svemu tome", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekao je Antić RTS-u.

Kako je precizirao, kineske kompanije su najviše interesovanja pokazale za "14. oktobar" i "Prvu petoletku". Interesuju se, "naravno i za veći broj drugih kompanija. Nastojimo da radimo sa Kinezima projekat ekonomskog oporavka Srbije", rekao je Antić. 
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi zainteresovani za 14. oktobar i Prvu petoletku

Izvor: Beta, 18.Dec.2014

BEOGRAD, 18. decembra 2014. (Beta) - Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić izjavio je u četvrtak da su kineske kompanije zainteresovane za kupovinu fabrike "14. oktobar" iz Kruševca i "Prve petoletke" iz Trstenika..."Mi smo kineskom premijeru pomenuli činjenicu da se u pozivu za...

Nastavak na Beta...

Kinezi žele da grade termoelektranu u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014

Predstavnici kineske kompanije CMEC (China Machinery Engineering Corporation) danas su u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem potvrdili zainteresovanost za učešće u izgradnji termolektrane u Novom Sadu i za pokretanje proizvodnje u "Fabrici automobila Priboj" (FAP)...CMEC izvodi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.