Zlato za paraolimpijca Aleksandra Jevremovića

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Feb.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato za paraolimpijca Aleksandra Jevremovića

Svečani prijem za Aleksandra Jevremovića, člana Stonoteniserskog kluba “OSI Kragujevčani“ koji je osvojio zlatnu medalju na evropskim paraolimpijskim igrama “Malmo Open 2017“ , priređen je danas u zgradi Grada.

Prijem kome su prisustvovali i Aleksandrov trener, Nikola Vuletić, dr Milena Stojanović, predsednica Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom i Goran Nikolić, rukovodilac Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“, priredili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu i Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta.

Na paraolimpijskim igrama “Malmo Open 2017“ koje je održano od 8-12. februara, Aleksandar Jevremović osvojio je zlatnu medalju u klasi 4 (kolica). Aleksandar je na putu do zlata, u grupi savladao iskusnog šampiona iz Nemačke, Hauf Olivera koji je prošle godine osvojio zlato. U finalu je pobedio mladog i iskusnog takmičara iz Norveške, Vegsund Sebastiana.

U finalu sam pobedio jednog prilično dobrog takmičara koga sam mislio da ne mogu da pobedim. U pitanju je takmičar iz Norveške, njihov reprezentativac koji trenira sa jednim od najboljih igrača sveta trenutno. Lep je osećaj - kaže Aleksandar, mladić koji pored sportskog duha poseduje i jaku volju o čemu govori podatak da je prethodne dve godine prelazio sedamdesetak kilometra, tri puta nedeljno, iz sela Milakovac kod Kraljeva do Kragujevca, da bi trenirao sport koji voli. Dve nedelje pred samo takmičenje svakodnevno je trenirao, dva puta dnevno u “Iskri“ uz asistenciju svog trenera Nikole Vuletića. Svoj uspeh, Aleksandar želi da podeli sa svima koji su mu pomogli na tom putu, a među njima je i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Kragujevac koji je pružio finansijsku podršku za odlazak na takmičenje.

Dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu je istakla da je sport ono što osobama sa invaliditetom daje smisao, daje potpunu inkluziju. Medalja koju si doneo je tvoj lični uspeh, uspeh tvog sportskog kluba, ali i uspeh lokalne zajednice koja prepoznaje i podržava sve vaše aktivnosti, jer zna koliko je važno da budete uključeni u sve tokove društva, a jedan od aspekata koji to čini je svakako sportska aktivnost. Sport doprinosi i vašim veštinama, vašoj motivaciji i vašem ličnom samopouzdanju, a vrhunski rezultati i zlatne medalje to nekako objedinjuju i predstavljaju krunu uspeha - istakla je dr Damnjanović.

Prema rečima Nikole Uroševića, pomoćnika gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, grad imaobavezu da svim sportistima, a posebno sportistima sa invaliditetom obezbedi što više mogućnosti za treniranje, pa tako i ove godine kroz  planove u koje su uključeni  SC “Mladost“, SC “Park“ i “Iskra“ kao nezaobilazna ustanova za treninge osoba sa invaliditetom koja širom otvara vrata bilo da je reč o pripremi za takmičenja ili svakodnevnim sportskim aktivnostima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.