Zasedalo Gradsko veće

Izvor: Kragujevac.rs, 15.Dec.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zasedalo Gradsko veće

Članovi Gradskog veća grada Kragujevca su na današnjoj 19. redovnoj sednici dali saglasnost na programe poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad za 2015. godinu.

Planove poslovanja podneli su direktori JKP «Čistoća», «Parking servisa», «Gradskih grobalja», «Gradskih tržnica», «Vodovoda i kanalizacije» i «Zelenila», kao i direktori javnih preduzeća: Sportski centar «Mladost», «Gradska stambena agencija», «Direkcija za urbanizam» i «Radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << televizija Kragujevac».

Pri izradi planova za narednu godinu preduzeća su svoje poslovanje, polazeći od ciljeva i smernica ekonomske i fiskalne politike Vlade Republike Srbije uskladili sa Upustvom za izradu godišnjih programa poslovanja za 2015. godinu. Programi poslovanja ovih preduzeća biće upućeni odbornicima gradskog parlamenta na razmatranje i usvajanje.

Radi prevazilaženja problema u funkcionisanju, Gradsko veće grada Kragujevca danas je odobrilo sredstva subvencija JKP «Gradska groblja» u iznosu od 1.850.000,00 dinara i JKP «Zelelnilo» u iznosu od 2.500.000,00 dinara, koja će se isplaćivati u skladu sa likvidnim mogućnostima gradskog budžeta.

Članovi Gradskog veća odobrili su na današnjoj sednici i sredstva u iznosu od 222.048,00 dinara JP Direkcija za urbanizam-Kragujevac» za poslove tehničkog pregleda izvedenih radova na izgradnji 15 porodičnih stamebnih objekata u MZ «Denino brdo» koje su izgrađene za smeštaj porodica čiji su stambeni porodični objekti onesposobljeni za život i stanovanje usled dejstva klizišta na teritoriji grada Kragujevca.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.