###XIII### tandem biciklistički maraton “Kragujevac – Mostar 2016“

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Jul.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

###XIII### tandem biciklistički maraton “Kragujevac – Mostar 2016“

Put Mostara iz Kragujevca, u sredu, 27. jula, krenuće 13. tandem biciklistički maraton “Kragujevac-Mostar 2016“. Ovogodišnji maraton voziće 10 biciklista, tri tandem i 4 solo bicikla. Grad Kragujevac i Ambasada Bosne i Hercegovine u Srbiji i ove godine su pokrovitelji maratona, a tim povodom danas je u prostorijma Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“, održana konferencija za novinare.

Tandem biciklistički maraton “Kragujevac - Mostar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << 2016“ u organizaciji paraolimpijskog kluba «Junior» i biciklističkog kluba «Radnički» održava se u godini kada se obeležavaju dva značajna jubileja, 40. godina od potpisivanja Povelje o bratimljenju Kragujevca sa gradom Mostarom i decenija od obnovljene saradnje ova dva grada. Pored biciklista na plivačkom mitingu i tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru, našim takmičarima pružiće i mališani 4 plivačka kluba iz Kragujevca, najavio je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika unapređenje i razvoj sporta i istakao da je, kao i ranijih godina, lokalna samouprava podržala ovu manifestaciju jer prijateljstvo pobratimskih gradova treba negovati i graditi.

Učesnici 13. tandem biciklističkog maratona koji u sredu kreću iz Kragujevca put Mostara, preći će trasu dugu preko 400 kilometara i napraviti kraće predahe u gradovima kroz koje prolaze, u Užicu, Višegradu i Sarajevu.

Ove godine su 450. po redu visinski skokovi sa Starog mosta u Mostaru. Poslednjih godina naša ekipa je među najbrojnijim a beleži i značajne rezultate. Dobre rezultate očekujemo i ove godine. U nedelju, 31. jula na centralnoj manifestaciji, Kragujevac će predstavljati pet takmičara - rekao je Marko Pavlović, član Kluba ekstremnih sportova i kapiten tima.

Prema rečima Gorana Ilića, generalnog sekretara Paraolimpijske akademije “Junior“ tandem maraton prvi put ove godine startuje ispred SC “Iskra“ a podršku biciklistima pružiće mališani predškolskih ustanova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Sutra kreće 13. tandem biciklistički maraton “Kragujevac – Mostar 2016“

Izvor: KGsport.info, 26.Jul.2016, 13:15

13. tandem biciklistički maraton “Kragujevac-Mostar 2016“ startuje sutra, kada će iz Kragujevca put Mostara krenuti deset biciklista – tri tandem i četiri solo bicikla. Oni će preći trasu dugu preko 400 kilometara, uz kraće predahe u gradovima kroz koje prolaze – Užicu, Višegradu i Sarajevu.. Ovogodišnji...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.