Volonteri Crvenog krsta Kragujevca - treći u Srbiji

Izvor: Kragujevac.rs, 23.Okt.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri Crvenog krsta Kragujevca - treći u Srbiji

Na ovogodišnjem državnom takmičenju u pružanju prve pomoći, najvećoj i najmasovnijoj manifestaciji iz oblasti prve pomoći koju Crveni krst Srbije organizuje svake godine, volonteri Crvenog krsta Kragujevac su postigli izuzetne rezultate.

U konkurenciji 700 volontera, ekipe kragujevačkog podmlatka i omladine Crvenog krsta, takmičivši se u zasebnim kategorijama, osvojile su oba treća mesta i donele u Kragujevac dve bronzane medalje, dok je ekipa realističkog prikaza >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << povreda, stanja i oboljenja, u veoma jakoj konkurenciji osvojila četvrto mesto.

Tim povodom, danas je u zgradi Grada organizovan svečani prijem za članove nagrađenih ekipa kome su prisustvovali Aleksandar Živanović, član Gradskog veća za zdravstvo, Nikola Ribarić, sekretar Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci i Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta Kragujevca.

- Veoma mi je drago da se kontinuitet održava, da se sve nove generacije volontera stvarno bore i da Kragujevac, odnosno Crveni krst Kragujevca zadržava visoko mesto u borbi za prevenciju, u borbi za pomoć drugima, i meni, kao lekaru je posebno drago da se neki od vas na ovaj način regrutuju za ovaj poziv i za dalje aktivnosti u Crvenom krstu - rekao je dr Aleksandar Živanović.

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći održano je u OŠ «Branko Radičević» na Novom Beogradu, 17 i 18. oktobra. Umeće poznavanja prve pomoći ovom prilikom pokazalo je 15 ekipa omladine i 15 ekipa podmlatka iz 24 opštine i grada iz cele Srbije. Podršku u obuci mladih volontera i pripremi za takmičenje, dali su njihovi vršnjaci, stariji volonteri, a posebnu zahvalnost za ove uspehe, Crveni krst Kragujevca duguje Dragica Dragoljević, profesorka Medicinske škole u penziji sa volonterskim stažom u ovoj organizaciji dužim od 40 godina.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.