Vlatko Stefanovski u Kragujevcu sredinom februara

Izvor: BalkanRock.com, 12.Jan.2017, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlatko Stefanovski u Kragujevcu sredinom februara

Vlatko Stefanovski će u četvrtak, 16. februara, nastupiti u Domu sindikata u Kragujevcu, sa početkom u 20:30 časova.

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu (Makedonija) u pozorišnoj porodici. Počeo je da svira gitaru sa 13 godina. U svojim kasnim tinejdžerskim godinama osnovao je grupu Leb i sol koja je postala jedno od najvažnijih imena u muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Leb i sol objavili su 14 albuma i održali turneje širom sveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com <<

Od sredine devedesetih, Stefanovski je napravio vrlo uspešnu solo karijeru. Snimao je zavidna solo izdanja, kao “Cowboys & Indians“, “Sarajevo“, “Vlatko Stefanovski trio“, “Kula od karti“, “Grom iz plavog neba“… Sarađivao je sa Miroslavom Tadićem na albumima “Kruševsku”, “Treta majka”, “Live in Belgrade” i “Live in Zagreb”. Ti albumi stavili su novo svetlo na akustičnu gitaru Vlatka Stefanovskog, njegov rad, i na njegova dalja traganja u makedonskoj tradicionalnoj muzici.

U poslednjih nekoliko godina svirao je i snimao po celom svetu sa mnogim vrhunskim umetnicima kao što su Tomi Emanuel, Stohelo Rozenberg, Džiboni, Jan Akerman i Teodosi Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i mnogi drugi. Njegov nedavni rad takođe uključuje muziku za filmove, pozorište i balet.

Vlatko je nastupao kao solista sa brojnim džez i simfonijskim orkestrima kao: Tonkunstler orkestar iz Beča, Simphonieta orkestar iz Sofije, slovenski orkestar filharmonija – Ljubljana, Studentski Simfonijski orkestar iz Skoplja – Makedonija, FulKul Džez Big Band, Ljubljana, RTV Big Band, hrvatskom HTV BIG bend, RTV Srbija Big Band…

Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu. Sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom“ nastupao je širom sveta. U 2007. godini Stefanovski je postao Počasni doktor u oblasti umetnosti na Univerzitetu „Sv. Kiril i Metodij“ u Skoplju. Živi u Skoplju (Makedonija) sa svojom porodicom i vlasnik je dobro opremljenog studio projekta Esoteria Sound Studio.

Ulaznice po ceni od 1200 dinara možete nabaviti u pretprodaji na biletarnici Doma omladine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.