Video konferencija između učenika Smolenska, Bidgošća i Kragujevca

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Apr.2016, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video konferencija između učenika Smolenska, Bidgošća i Kragujevca

Učenici Prve tehničke i Turističko ugostiteljske škole “Toza Dragović“ iz Kragujevcu koji uče ruski jezik, danas su sa svojim vršnjacima iz gradova pobratima Smolenska i Bidgošća bili učesnici video konferencije, a u okviru obeležavanja 60 godina pobede nad fašizmom.

Naime, ruski grad pobratim Smolensk ove godine realizuje istorijsko-književni projekat “Sve što je bilo za pamćenje pamtim“, posvećen svima koji su se borili u Drugom svetskom ratu i onima koji su ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << čekali da se vrate sa fronta. Cilj projekta kome su se na inicijativu Smolenska priključili gradovi pobratimi Bidgošć i Kragujevac, je da se pokaže da je svaki vojnik-junak, da ih se sećamo kroz stihove, jer ih je svake godine sve manje, kao i da se razume kakva je bila cena sreće i slobode.

Učenici su preko Skypa međusobno komunicirali na ruskom jeziku, predstavili svoje gradove i upoznali vršnjake sa najvažnim događajima iz Drugog svetskog rata vezanih za svoje gradove. Učenici Turističko ugostiteljske škole Toza Dragović iz Kragujevca, recitovali su na srpskom i ruskom jeziku Krvavu bajku Desanke Makismović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.