Verka napustio i njegov zamenik

Izvor: Blic, 23.Avg.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verka napustio i njegov zamenik

Vladajuća većina u Kragujevcu odlaskom odbornika iz nekadašnjeg G17 plus matematički je jača za samo tri odbornika.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković podneo je juče ostavku, a 11 odbornika njegovog Pokreta za naš grad napustili su vlast.

Kako je izjavio Zdravković, oni će od sada delovati kao opozicija.

On je rekao da su osnovni razlozi za ovakav potez ekonomske, a ne političke prirode jer su „potrebni bolni potezi i krupni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rezovi da se stanje popravi“.

Pre svega, rekao je Zdravković, to se odnosi na “restrukturiranje javnih i komunalnih preduzeća, da se izbace dopunske delatnosti iz njihovih programa, višak zaposlenih“.

Raspored odbornika u Skupštini grada

Vlast                                                               Opozicija

Zajedno za Šumadiju   24                                      SNS            21                   DS                             10                                      SPS              6

LDP i SPO                  6                                      DSS             3

JS i PUPS                  4                                 Za naš grad       11

Nezavisni                    2

Ukupno                      46                                                          41

On je juče rekao i da „gradski budžet dugoročno nije održiv, mada finansijsko stanje nije bolje ni u drugim delovima Srbije“.

- Pre četiri meseca smo osnovali Pokret za naš grad i osnovni ciljevi su nam bili da se konsuliduju gradski budžet i javna i komunalna preduzeća. Nismo mogli da sprovedemo mere koje smo planirali i zato što ne mogu da utičem na kreiranje politike vođenja grada kao ranije kada sam učestvovao u projektima “Fijata”, zatvorenih bazena, gradnje autoputa, odlučio sam da podnesem ostavku. Ne slažem se kako se grad vodi u ovom trenutku - rekao je Zdravković.

Dok dosadašnji zamenik Veroljuba Stevanovića kaže da „razmišlja o saradnji sa svim strankama“, ne krije i da je već razgovarao sa predstavnicima SNS.

- Imali smo pregovore pre mesec dana. Hteli smo da vidimo da li oni imaju oni neki ozbiljan program za rešavanje situacije u gradu, ali oni to nisu imali ili ga nisu pokazali - rekao je Zdravković.

Stevanović: Sada su se svi razgolitili

Prva reakcija na ostavku Zdravkovića stigla je od gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, koji je za “Blic” izjavio da je to dobro, jer se „napokon zna ko je ko“.

- Sada su se svi razgolitili i jasno je ko je gde. Ovo smo očekivali, a priča o teškoj ekonomskoj situaciji je samo izgovor. Jasno je da je neko podlegao pritiscima. Većina u Skupštini grada nije ugrožena. Pitam se da li je moralno to da neko ko je preko mog imena do sada bio u vlasti, radi ovako i da priča kako mu parlamentarne stranke nude mesto. Videće se da li je uz njega svih 11 odbornika koje spominje ili je drugačije. Čini mi se da ne misle svi kao on - kaže Veroljub Stevanović.

Predsednik Gradskog odbora DS Dušan Obradović, koja se nedavno sa svojih deset odbornika priključila gradskoj vlasti, kaže da je vlast u Kragujevcu stabilna“ i da „ima najmanje 50 odbornika“.

- Lako je da se pobegne onda kada je teško, a to je uradio Nebojša Zdravković. Tek će da se sazna zbog čega je to uradio, koliko je njegovih članova dobilo kredite i pod kojim uslovima, koliko je dobilo posao - kaže Obradović.

Član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić i Jasmina Nedović, članica Gradskog veća za socijalnu politiku takođe su podneli ostavke.

Zamenik predsednika odbora SNS Goran Kovačević juče nam je rekao da „SNS neće da daje nikakve komentare u vezi s odlaskom odbornika Pokreta za naš grad iz vlasti u Kragujevcu“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.